Kanker

Eén op de acht mensen krijgt het. Het is een “ziekte die gaat tot de kern van de ziel”. Deze woorden zijn van journaliste Alexandra van Geleuken, maar bevatten naar mijn idee veel waarheid. Chemo- of radiotherapie zijn onvermijdelijk, maar brengen vaak een hoge lichamelijke en emotionele belasting met zich mee, onder andere vanwege de bijwerkingen. Reflexzonetherapie ondersteunt u tijdens de behandelingen of helpt u bij herstel en opbouw van de energie.

Wat kan voetreflexmassage voor u betekenen?

OncoReflex © is een specialisatie van Reflexzone-therapie en laat goede resultaten zien in de behandeling van bijwerkingen van de chemokuur en radiotherapie. Misselijkheid, braken, pijn en vermoeidheid zijn daarvan de belangrijkste. Met zachte massagegrepen op de voeten brengen we rust in het lichaam en helpen we een nieuwe balans te vinden. Juist wanneer de zekerheid van het bestaan wankelt, kan de ervaring van een liefdevolle massage, diep menselijk contact, compassie en zorgzaamheid vertrouwen geven.

Na afloop van de behandeling in het ziekenhuis is de massage gericht op herstel en het opbouwen van energie.

Behandeling

De behandeling bestaat uit een anamnese om de klachten in beeld te brengen en meerdere massages van de voeten:

  • ter ondersteuning tijdens chemotherapie en radiotherapie
  • ter ondersteuning tijdens herstel nadat de behandeling in het ziekenhuis is afgerond, wekelijks of twee wekelijks.
  • ter voorkoming of verlichting van oedeem in de arm(en).
  • de massage wordt afgestemd op uw energieniveau

Effecten

Iedere massage versterkt het immuunsysteem en vermindert stress. Diverse onderzoeken laten zien dat ook bij voetreflexmassage het aantal NK-cellen en witte bloedcellen (onderdeel van ons immuunsysteem) toeneemt. Depressie en stress, angst, verdriet of andere emoties remmen juist het immuunsysteem.

OncoReflex © geeft:

  • meer energie
  • minder pijn, vermoeidheid, neuropathie, misselijkheid en andere bijwerkingen
  • sneller herstel