Behandelingen

NIEUW! Littekenbehandeling

Een litteken is een restant van een fysieke en emotionele ervaring. Ook als de fysieke wond al lang geheeld is kan een litteken irritatie veroorzaken en in verband staan met ervaren klachten.

Met een specifieke behandeling op de voet wordt de verstorende werking van het litteken opgeheven. We kunnen hierbij denken aan littekens van een hartoperatie, borstamputatie, maagverkleining, galblaasverwijdering, blindedarmoperatie, hernia-operatie, heupprothese, etc.

Pijn

Pijn hoort bij het leven, dat weten we. Maar als pijn  je leven beheerst, wordt het een andere zaak. Dan willen we weg van de pijn. Pijn slurpt energie. Om de pijn te ontwijken passen we ons gedrag aan, onze houding om vervolgens verkrampt door het leven te gaan. Maar heeft pijn je ook wat te vertellen?  Pijn is een signaal van het lichaam dat er wat mis is, je zit op het verkeerde spoor. Als je altijd blijft doen wat je deed, zal er niets veranderen.

Reflexzonetherapie zoekt de pijnpunten op de voet en behandelt deze punten met diepwerkende technieken.

(Chronische) Vermoeidheid

Iedereen kent wel perioden van vermoeidheid. De combinatie van drukte op het werk en aan het thuisfront is soms veel. Maar met extra slaap en prioriteiten komen we daar weer door heen. Anders is het wanneer de vermoeidheid niet meer overgaat. Je hebt moeite met uit bed komen, je sleept jezelf door de dag. Soms begint het met een griepje of verkoudheid die niet overgaat. Soms komen er andere klachten bij zoals spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, concentratie- of geheugenstoornissen,etc. Je kent jezelf niet meer terug.

Reflexzonetherapie helpt je pijn te verminderen en je energie beter in balans te brengen. Zo houd je meer energie over voor de leuke dingen in het leven!

Stemmingswisselingen, opvliegers en vermoeidheid

Samen met (nachtelijk) transpireren zijn dit de belangrijkste klachten bij de overgang.  Lastig als je gewoon wilt blijven functioneren op je werk, er wilt zijn voor je ouders of als je nog een puber in huis hebt. Een periode dus met extra stressfactoren die je uit je evenwicht kunnen brengen. Reflexzonetherapie brengt de hormonen in balans. Hierdoor voel je je evenwichtiger, steviger en energieker.  

Wist je dat reflexzonetherapie ook helpt bij menstruatieklachten? PMS, pijnlijke borsten, hoofdpijn en buikpijn: reflexzonetherapie brengt de hormonen in balans.

Oedeem 

Vocht in de armen of benen dat niet kan worden afgevoerd leidt tot oedeem. Met Reflex Lymfe Drainage stimuleren we via de voetreflexen de afvoer van het vocht. De methode is ontwikkeld en onderzocht in Engeland. De resultaten zijn verbazingwekkendIn vier behandelingen werd een gemiddelde afname van het vochtvolume  bereikt van 36%. Cliënten waren minder beperkt in hun beweging, hadden minder pijn en voelden zich gewoon beter.

De bovenste afbeelding toont een cliënt met oedeem in de linkerarm. De onderste afbeelding toont dezelfde cliënt na 1 reflexzonebehandeling een week later (bron: www.cardiffmet.ac.uk)