Behandelingen

Stress en ontspanning

Verwen jezelf

Heb je eigenlijk geen klachten maar wel behoefte aan diepe ontspanning en meer veerkracht? Dan ben je ook welkom. Na een ontspannende voetreflexmassage kan je weer meer aan en sta je steviger in je schoenen. Lees verder over de betekenis van stress voor je gezondheid en wat reflextherapie voor je kan betekenen.

Chronische vermoeidheid/ ME, Fibromyalgie

Als vermoeidheid niet meer overgaat

Iedereen kent wel perioden van vermoeidheid. De combinatie van drukte op het werk en aan het thuisfront is soms veel. Maar met extra slaap en prioriteiten komen we daar weer door heen. Anders is het wanneer de vermoeidheid niet meer overgaat. Je hebt moeite met uit bed komen, je sleept jezelf door de dag. Soms begint het met een griepje of verkoudheid die niet overgaat. Soms komen er andere klachten bij zoals spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, concentratie- of geheugenstoornissen,etc. Je kent jezelf niet meer terug.

Wanneer je dit herkent, lees dan verder wat reflextherapie voor je kan betekenen.

Overgang en menstruatie

Hormonen uit balans

Bij overgangsverschijnselen en menstruatie-klachten zijn de hormonen uit balans.  Berucht zijn de stemmingswisselingen vlak voor de menstruatie (PMS), pijnlijke borsten, hoofdpijn en ernstige buikpijn.

In de overgang zien we naast stemmingswisselingen, vermoeidheid of lusteloosheid: opvliegers en (nachtelijk) transpireren. Vaak valt de overgang van de vrouw samen met bijvoorbeeld de puberteit van een dochter of vragen ouders extra verzorging. Een periode dus met extra stressfactoren die je uit je evenwicht kunnen brengen.

Herken je dit? Lees verder wat reflextherapie voor je kan betekenen.

Oedeem

Reflex Lymfe Drainage

Vocht in de armen of benen dat niet kan worden afgevoerd leidt tot oedeem. Met deze behandeling stimuleren we via de voetreflexen de afvoer van het vocht. De methode is ontwikkeld en onderzocht in Engeland. De resultaten zijn verbazingwekkendIn vier behandelingen werd een gemiddelde afname van het vochtvolume  bereikt van 36%. Cliënten waren minder beperkt in hun beweging, hadden minder pijn en voelden zich gewoon beter.

De bovenste afbeelding toont een cliënt met oedeem in de linkerarm. De onderste afbeelding toont dezelfde cliënt na 1 reflexzonebehandeling een week later (bron: www.cardiffmet.ac.uk)